امر به معروف و نهی از منکر از فضیلت هایی است که خداوند آن را ضامن بقای امت ها می داند. با کمال تاسف در میان مسلمانان کاربردی نداره و راکد مونده است .و همین نقص بزرگ هر لحظه امت اسلامی را به پرتگاه سقوط می کشاند. مانند کشتی نشینانی که در دریا در حرکتند، یک نفر جلوی چشم مسافران بدون هیچ اعتراضی از مسافران با میخ، کشتی را سوراخ می کند و هر لحظه کشتی در حال غرق شدن است!
و تاکنون هم کسی برای این فضیلت اقدامی نکرده است!فقط هر از چند گاهی نامی از آن برده می شود و در میان پوشه ها بایگانی می گردد.
1-در حالیکه ابتدا باید معروف«واجبات» را به مردم شناساند، زیرا طبیعت انسان دشمن چیزی است که نمی شناسد. و زشتی منکر «حرام»را باید بیان کرد، آنهم با روشی هنرمندانه تا در دل ها اثر کند.این کار رسانه و هنرمند متعهد است؛ با توجه به دستورات اخلاقی قرآن بتواند هنجار های اخلاقی را از راه هنر به مردم منتقل کند.
متاسفانه از امر به معروف و نهی از منکر این را آموخته ایم که منتظر کار مجرمانه افراد باشیم و مچگیری کنیم و به او تذکر دهیم!در حالیکه همه افراد جامعه و نهاد های اجتماعی باید در این کار بسیج عمومی شوند قبل از حوادث مجرمانه، معروف ها را به دیگران نشان دهند و زشتی منکرات را بیان کنند.

2-در این امر مهم علاوه بر فرهنگ سازی رسانه ، باید قانون  از این مسئله پشتیبانی کند،همانگونه که در بعضی هنجار ها از اهرم قانون استفاده می شود. مثلا در نظام اسلامی برای استخدام افراد در ادارات شرط داشتن مدرک کارشناسی را الزامی کرده است بدون مدرک کسی را استخدام نمی کند، و رسانه هم هر لحظه در تبلیغاتش به بزرگ نمایی آن پرداخته است؛ نتیجه اش این شد که همگان بدون هیچ ناراحتی و با صرف هزینه و احساس سربلندی علمی به اینکار عمل کردند، حتی موفق به استخدام هم نشدن، ولی این معروف را شناختند.
3-همین طور سایر معروف های زندگی جمعی را مثل بستن کمربند ایمنی در حین رانندگی که برای مردم جزو کارهای یک شهروند خوب شده است، می تواسنتند در ادارات و مراکز علمی با شرط داشتن پوشش کامل و بدون آرایش بانوان را استخدام کنند.!

3-راه کار دیگر در هر اداره و مکان عمومی با یک تابلو ، با یک جمله زیبا از بانوان تقاضای پوشش اسلامی نوشته شود و سر میز هر رئیسی گذاشته شود، البته نه مثل مهماندار هواپیما که با ده قلم آرایش و لباس فرم آنچنانی از مسافران تقاضای پوشش اسلامی می کند!!!! این کار یعنی امر به معروف عملی، که می توان در همه امور آن را کاربردی کرد.رسانه در این هدف می تواند خیلی کارساز باشد که متاسفانه بد پوشی را رواج می دهد.امتیازات این روش، چون غیر مستقیم اعمال می شود تاثیر بیشتری دارد.

4- در کتب درسی از ابتدا تا پایان دوره دانشگاه واجبات یعنی معروف ها و حرام ها یعنی منکرات را با زبانی ساده برای تمامی مقاطع سنی تبیین کنند و در تدریس این مفاهیم از استادانی که معتقد به این مبانی هستند استفاده نمایند،چون استاد این مهارت را دارد که متن الحادی را طوری بیان کند که دانش آموز را موحد تربیت کند و بلعکس.


فرهنگ سازی رسانه

پشتیبانی قانون

بسیج عملی نهادها،ادارات،مراکز علمی


موضوعات: فرهنگی  لینک ثابت
نظر از: hosna [عضو] 

با سلام واحترام
معرفی خوبی ها خیلی موضوع قشنگیه که انتخاب کردید. ان شاءالله پیروز وموفق باشید
_____________________________-
سلام خوبید بزرگوار

1394/11/26 @ 16:33
نظر از: پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو] 

با سلام و احترام
عضو محترم تیم فعالان کوثر بلاگ، ضمن تشکر از شما به دلیل شرکت در فراخوان «فضیلت های فراموش شده» ، مطلب حاضر در ویژه نامه فراخوان درج گردید.
موفق باشید.
http://vijename.kowsarblog.ir/fazilat

1394/11/26 @ 15:55
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 

سلام خدا حفظتان کند
________________
سلام موفق باشی

1394/11/25 @ 17:58


فرم در حال بارگذاری ...