منشاء تقوی، در فضای مجازی از تقوی حقیقی می باشد. یعنی کسی که در فضای حقیقی مواظب حلال و حرام خدا می باشد، برای چنین شخصی گفتمان  چهره به چهره با نامحرم چه در فضای مجازی باشد چه حقیقی تفاوت ندارد. همانگونه که از جهت شرعی نکات اخلاقی را رعایت می کند، در این فضا هم رعایت می کند. فضای مجازی مثل پنجره اتاق منزلمان می باشد که به خانه همسایه مشرف است. وقتی کسی تقوی دارد هرگز ازپنجره چه آشکار چه پنهان به خانه همسایه سرک نمی کشد که خدای نکرده چشمش به منظره ای مثل عریانی مرد یازنی بیفتد.

کسی که در فضای حقیقی دروغ نمی گوید، غیبت نمی کند ،تهمت نمی زند ،دیگران تمسخر نمی کند. زود باور و ساده اندیش نیست، طبیعی است که چنین فردی در فضای مجازی هم محترمانه و با  رعایت باید ها و نباید های شرعی ؛ ورود و خروج می کند، در فضای مجازی هم با حساب وکتاب وارد می شود.

اگر با کسی  در فضای مجازی مواجه شدیم، شناخت شان خیلی ساده است. وقتی گفتمان و چت کردن و تصاویری که منتشر کرده است با دین اسلام همخوانی نداشت  و مطالب خرافی را نشر داده است ، یعنی فردی بی تقوی بدون شناخت و دارای اندیشه ضعیف می باشد.

موضوعات: فرهنگی  لینک ثابت
آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(2)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
2 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: سلا له [بازدید کننده]

كوزه‌گری بود كه كوزه و كاسه لعابی می‌ساخت. خیلی هم مشتری داشت. این كوزه‌گر یك شاگرد زرنگ داشت. چون كوزه‌گر شاگردش را خیلی دوست داشت و از یاد دادن به او كوتاهی نمی‌كرد. چند سال گذشت و شاگرد تمام كارهای كوزه‌گری و كاسه‌گری را یاد گرفت و پیش خودش فكر كرد كه حالا می‌تواند یك كارگاه جدا درست كند. به همین جهت بهانه گرفت و به استادش گفت: «مزد من كم است.» كوزه‌گر قدری مزدش را زیاد كرد ولی شاگرد باز هم راضی نشد و پس از چند روز گفت: «من با این مزد نمی‌توانم كار كنم.» كوزه‌گر گفت: «آیا در این شهر كسی را می‌شناسی كه از این بیشتر به تو مزد بدهد؟» شاگرد گفت: «نه! نمی‌شناسم ولی خودم می‌توانم یك كوزه‌گری باز كنم.» كوزه‌گر گفت: «بسیار خب، ولی بدان من خیلی زحمت كشیدم تا كارهای كوزه‌گری را به تو یاد دادم، انصاف نیست كه مرا تنها بگذاری.» شاگرد گفت: «درست است ولی دیگر حاضر نیستم اینجا كار كنم.» كوزه‌گر گفت: «بسیار خب، حالا بیا شش ماه هم با ما بساز تا یك شاگرد پیدا كنم.» شاگرد گفت: «نه! حرف مرد یكی است.» شاگرد رفت و یك كارگاه كوزه‌گری باز كرد و مقداری كوزه و كاسه‌های لعابی ساخت تا با استادش رقابت كند و بازار كارهای استادش را بگیرد. ولی هر چه ساخت دید بی‌رنگ و كدر است و مثل كاسه‌های ساخت استادش نیست. هر چه فكر کرد دید اشتباهی در درست كردن آنها نكرده ولی كاسه‌ها خوب نشده‌اند. بعد از فكر زیاد فهمید كه یك چیز از كارها را یاد نگرفته است. پیش استادش رفت و درحالی كه یكی از كاسه‌هایش دستش بود به استادش گفت: «ای استاد عزیز، حقیقت این بود كه من می‌خواستم با تو رقابت كنم ولی هرچه سعی كردم كاسه‌هایم بهتر از این نشد. آیا ممكن است به من بگویی كه چرا اینطور شده؟» كوزه‌گر پرسید: «خاك را از كدام معدن آوردی؟» گفت: «از فلان معدن.» استاد گفت: «درست است، گل را چطور خمیر كردی؟» گفت: «اینطور…» استاد گفت: «این هم درست، لعاب شیشه را چطور ساختی؟» گفت: «اینطور…» استاد گفت: «درست است، آتش كوره را چه جور روشن كردی؟» شاگرد گفت: «همانطور كه تو می‌كردی.» استاد گفت: «بسیار خب، تو مرا در این موقع تنها گذاشتی و دل مرا شكستی. من از تو شكایت ندارم چون هر شاگردی یك روز باید استاد شود ولی اگر بیایی و یكسال دیگر برای من كار كنی یاد می‌گیری.» شاگرد قبول كرد و به كارگاه برگشت ولی دید تمام كارها همانطور مثل همیشه است. یك سال تمام شد. شاگرد پیش استاد رفت. استاد گفت: «حالا كه پسر خوبی شدی بیا تا یادت بدهم.» استاد رفت كنار كوره و به شاگردش گفت: «كاسه‌ها را بده تا در كوره بچینم و خوب هم چشمانت را باز كن تا فوت و فن كار را یاد بگیری.» استاد كاسه‌ها را از دست شاگرد گرفت و وقتی خواست توی كوره بگذارد چند تا فوت محكم به كاسه‌ها كرد و گرد و خاكی را كه از آنها بلند شد به شاگردش نشان داد و گفت: «همه حرف‌ها در همین فوتش هست. تو این فوت را نمی‌كردی.» شاگرد گفت: «نه، من فوت نمی‌كردم ولی این كار چه ربطی به رنگ لعاب دارد؟» استاد گفت: «ربطش اینست، وقتی كه این كاسه‌ها ساخته می‌شود چند روز در كارگاه می‌ماند و گرد و خاك روشان می‌نشیند. وقتی چند تا فوت كنیم گرد و غبار پاك می‌شود و رنگ لعاب روی آن روشن و شفاف می‌شود و جلا پیدا می‌كند. حالا برو و كارگاهت را روبراه كن.

1395/12/08 @ 20:25
نظر از: قتیل العبرات [عضو] 

مطلبتان جالب بود. احسنت

1395/12/08 @ 18:23
نظر از: ستاره مشرقي [عضو] 
5 stars

عالی بود

1395/12/08 @ 13:03
نظر از: حوزه علمیه الزهرا(س) گلدشت [عضو] 

جالب بود
خداقوت

1395/12/08 @ 11:56
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با عرض سلام و احترام
بله دقیقا همینطور است .
با تشکر از شما و به امید افزایش بصیرت فضای مجازی که رکن بسیار ارزشمندی ست .
موفق و سربلند باشید .

1395/12/08 @ 11:21
نظر از: پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو] 

با سلام و احترام
ضمن تشكر مطلب شما در منتخب ها درج گرديد
موفق باشيد
———-
مقام معظم رهبري: 4/4/ 1387
فاطمه‏ ی زهرا (سلام اللَّه علیها) کلمةاللَّهِ پرمضمون و مانند یک دریای ژرف و عمیق است. هر چه فکر انسان، ذوق انسان، طبع ظریف صاحبان طبع در این زمینه کنکاش بیشتری کند، تدبر و تأمل بیشتری کند، گوهرهای بیشتری به دست خواهد آورد.

1395/12/08 @ 00:46


فرم در حال بارگذاری ...