ح مثل حیا، ج مثل جهاد | ... |
مقوله عفاف و حجاب حاصل بروز و ظهور عملى دو فضیلت «حیاء» و «غیرت» است.
این دو از نشانههاى اصلى ایمان است و بدون آن ایمان معنایى ندارد؛ چراكه پیامبر خدا صلى الله علیه و آله مىفرمایند: «لَا إِیمَانَ لِمَنْ لَا حَیَاءَ لَه» (الكافی/ج2/ص106) «إنَّ الْغیرَةَ مِنَ الاْیمانِ» (الفقیه/ج3/ص444)
همچنین كلمه «حجاب» متشكل از چهار حرف (ح- ج- الف- ب) است كه در برداشت ذوقى مىتوان آنرا اشاره به فضائلى دانست كه فریضه حجاب اسلامى حاكى از آنها است و در این روزگار وقتى این فضیلتها در كسى جمع شد، مى تواند در سنگر عفاف و حجاب، در مقابل تهاجم فرهنگى دشمن، مجاهدت نماید.
این فضائل عبارت است از: - «ح»: «حیاء» یا «حُریّت». - «ج»: جهاد فى سبیل الله. - «الف»: «ایمان» یا «اعتماد به نفس» یا «استحكام شخصیت». - «ب»: «بصیرت».
علل اصلى بد پوششى هم ریشه در نبود همین الفباى حجاب است كه برشى از آنها عبارت است از:
1) غربزدگى (وادادگى در برابر فرهنگ بیگانه).
2) ضعف اعتقادى و ایمانى.
3) ضعف شخصیتى و هویتى (عدم اعتماد به نفس و تقلید كوركورانه از سر عقدههاى روحى و روانى، كسب موقعیت و جایگاه در جامعه).
4) تربیت و تعلیم نادرست.
5) ناآگاهى.
6) وجود برخى شبهات.
7) برداشت غلط یا سوء استفاده از «آزادى»، «حقوق زنان»، «حس فطرى زیبایىطلبى و جلوهگرى»، «توجیه و باور غلط تسریع و تسهیل در شوهریابى و ازدواج».
8) تفاخر و اظهار غناى مالى.
9) فرار از ملامت و تمسخر اطرافیان و همنشینان احمق.
10) مُدگرایى كوركورانه.
11) عدم نظارت و عدم اجراى كامل قانون.
12) عدم الگودهى مثبت وبىتوجهى نسبت به الگوسازىهاى منفى (مانند جریان سِلِبِریتىها كه شوالیههاى فرهنگى دشمن در لباس هنرمندان سینما، بازیكنان ورزشى و آوازهخوانان (مثلث بازیگران، بازیكنان و خوانندگان) هستند.)
13) لجاجت و عناد.
14) ساخت سوژه سیاسى.
15) موج سنگین رسانههاى معاند. در مجموع، بروز و ظهور انحراف همواره ریشه در دو عامل «شبهه علمى» و «شهوت عملى» دارد كه عامل دوم از عامل اول بیشتر و قوىتر عمل مىكند.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 10:19:00 ق.ظ ]
|