افشاگری های مادر پدر | ... |
اعتراض به مردمان بی بصیرت و بی عمل
از نگاه فاطمه(س) اگر اصحاب متساهل، كاهلى را كنار نهاده و به طور جدى در برابر انحرافها ایستادگى میكردند، مشكلات برطرف مىشد و امور طبق روال صحیح جریان مىیافت؛ لذا یكبار در میان احتجاجات خود علیه خلیفه بهخاطر غصب فدك، رو به انصار كرد و فرمود: «اى گروه نقباء و بازوان ملت و حافظان اسلام! این چشم پوشى در مورد حق من و این سهلانگارى از دادخواهى من براى چیست؟
آیا پدرم، رسول خدا(ص) نمىفرمود: «(حرمت) هركس در فرزندان او حفظ مىشود»، چقدر با سرعت مرتكب این اعمال شدهاید، و چه با عجله این بز لاغر، آب از دهان و دماغش فرو ریخت، در صورتىكه شما مىتوانید مرا در آنچه چارهجویى مىكنم كمك كنید و قدرت (حمایت مرا) در آنچه مطالبه مىكنم و قصد كردهام ، دارید.»
هنگامى كه زنان مهاجرین و انصار به عیادتش آمدند، تقریبا از ابتدا تا انتهاى سخنانش شوهرانشان را بهشدت ملامت فرمود و در پایان بیاناتش عواقب شوم بىتوجهى آنان به وصایاى پیامبر(ص) در مورد خلافت را متذكر شده و آنان را از آیندهاى پر از زورگویى و هرج و مرج بیمناك ساخت و فرمود: «بشارت باد شما را به شمشیرهاى كشیده و حمله متجاوز ستمكار، و به هرج و مرج عمومى و استبداد ستمگران، كه حقوقتان را اندك داده و اجتماع شما را (بهوسیله شمشیرهایشان) درو خواهند كرد، پس بر شما حسرت باد كه كارتان به كجا مىرسد.»
سویدبن غفله مىگوید: زنها سخنان فاطمه(س) را براى شوهرانشان نقل كردند و آنها براى عرض پوزش نزد آن حضرت آمده و گفتند: اگر ابوالحسن قبل از بیعت با دیگرى این مطالب را براى ما مىگفت، كسى را بر او ترجیح نمیدادیم.
حقیقت آن است كه آنها شكى در برترى على(ع) نداشتند و در غدیر خم با آنحضرت بیعت كرده بودند، ولى این بار با اتخاذ سیاست تساهل و تسامح عهد خویش را شكستند؛ لذا حضرت زهرا علیها السلام عذر آنان را نپذیرفت .
بهره بردن از راهبرد سكوت سیاسى
در مسیر دفاع از حریم ولایت و امامت، فاطمه زهرا(س) شیوه مبارزاتى دیگرى را با سكوت خود آغاز كرد و آن «اعتصاب سخن» با حاكمان وقت بود. این راهبرد و شیوه جدید در اذهان جامعه كه به حضور آن حضرت در صحنه عادت داشتند، سؤال ایجاد مىكرد كه چه شده است كه فاطمه زهرا(س) سكوت كرده است؟ فاطمه(س) در محاجّه خود عهد كرد كه دیگر با حکومت سخن نگوید.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1397-10-29] [ 05:45:00 ب.ظ ]
|