جوانان مسلمان سرگرم زور آزمایی و مسابقه وزنه برداری بودند.سنگ بزرگی آنجا بود که مقیاس قوت و مردانگی جوانان به شمار می رفت و هر کس آن را به قدر توانایی خود حرکت می داد.در این هنگام رسول اکرم رسید و پرسید:

«چه می کنید؟»

-داریم زور آزمایی می کنیم.می خواهیم ببینیم کدام یک از ما قویتر و زورمندتر است.

-میل دارید که من بگویم چه کسی از همه قویتر و نیرومندتر است؟

-البته،چه از این بهتر که رسول خدا داور مسابقه باشد و نشان افتخار را او بدهد.افراد جمعیت همه منتظر و نگران بودند که رسول اکرم کدام یک را به عنوان قهرمان معرفی خواهد کرد؟عده ای بودند که هر یک پیش خود فکر می کردند الآن رسول خدا دست او را خواهد گرفت و به عنوان قهرمان مسابقه معرفی خواهد کرد.

رسول اکرم:«از همه قویتر و نیرومندتر آن کس است که اگر از یک چیزی خوشش آمد و مجذوب آن شد،علاقه به آن چیز او را از مدار حق و انسانیت خارج نسازد و به زشتی آلوده نکند،و اگر در موردی عصبانی شد و موجی از خشم در روحش پیدا شد،تسلط بر خویشتن را حفظ کند،جز حقیقت نگوید و کلمه ای دروغ یا دشنام بر زبان نیاورد،و اگر صاحب قدرت و نفوذ گشت و مانعها و رادعها از جلویش برداشته شد،زیاده از میزانی که استحقاق دارد دست درازی نکند.»

 

توجه به جوانان وحضور در جمعشان و  محسوس کردن مسایل عقلی با مصادیق مادی از بهترین روش های تبلیغی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله به ان اهتمام داشته است.

مهمترین ابزار شناخت بشر، حواس ظاهری است. موضوع درک حواس ظاهری محسوسات است.موضوعات غیرمحسوس از راه عقل درک می‌شود لذا هرچه مقدمات حسّی واضح تر باشد درک عقلی و ذهنی نیز بهتر تصور می‌شود؛ بنابراین در انتقال مفاهیم لازم است محتوای دینی عقلی صرف را با روش‌های متنوع محسوس می کردند. معصومین علیهم السلام از همین شیوه‌ها برای انتقال مفاهیم دینی استفاده کرده‌اند.

منبع: سیره و سخن پیامبر اعظم

موضوعات: فرهنگی  لینک ثابت
آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(4)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
4 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

احسنت
زیبا بود
شهادت امام موسی کاظم را به شما تسلیت عرض میکنیم
http://bazigaran-haghighi.kowsarblog.ir/

1396/02/02 @ 21:31
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

احسنت
موفق باشید
شهادت جانسوز امام موسی کاظم را به شما دوست عزیز تسلیت عرض می کنیم
http://blog42.kowsarblog.ir/

1396/02/02 @ 20:24
نظر از: the best mind [عضو] 
5 stars

سلام نازنینم
بابت مطالب خوبتون سپاسگذارم
پیروز و سربلند باشید

1395/09/29 @ 19:18
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

سلام عیدتون مبارک .عالی بود خوشحال میشیم به وبلاگ ماهم سری بزنید .

1395/09/27 @ 10:52
نظر از: پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو] 

با سلام و احترام
ضمن تشکر و تبریک ایام
مطلب شما در منتخب ها درج گردید.
موفق باشید
————
http://farakhan.kowsarblog.ir/rahmat

1395/09/26 @ 20:06
نظر از: پریسا عبادی [بازدید کننده]

به نام حق
اسراف و قناعت
حریص با جهانی گرسنه است و قانع به نانی سیر.
کسی که توانایی پرهیز کردن از حلال را نداشته باشد و نتواند خود را با قناعت بار آورد،چنین فردی وقتی به حرام رسید به حریم آن وارد می شود.
کسی که هنر قناعت نداشته باشدهمیشه پایش در راه های آلوده به هوس های نفسانی می لغزد.
قناعت عبور از صحرای آلوده به مین های دنیازدگی است.
اسراف نوعی کفران نعمت است و پیامد کفران و ناسپاسی هم زوال نعمت هاست و بدترین اسراف این است که انسان جایگاه و کرامت خود را نشناسد و استعدادهای معنوی و کمالی خود را هدر دهد و تا حد حیواناتت تنزل یابد.
امیر المونین علی (ع) می فرمایند: قناعت، ثروتی پایان ناپذیر است.
روش و سیره پیامبر خدا، میانه روی و قناعت بوده است، زیبنده امت او نیست که از این راه و روش متعادل بیرون رود و در مصرف افراط کند.
خواری ز طمع خیزد و عزت ز قناعت. پریسا عبادی منبع:اصلاح الگوی مصرف،جواد محدثی

1395/09/25 @ 20:08
نظر از: پریسا عبادی [بازدید کننده]

سلام
__________________
سلام

1395/09/25 @ 20:05
نظر از:  

بنام خداوند مهربانیها
میلاد پیامبر اکرم(ص) پیامبر مهربانیها

ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد دل رمیده ی ما را انیس و مونس شد
در هفده ربیع الاول روز جمعه پس از طلوع فجر در سال عام الفیل در گرمای سوزان مکه و در جهالت و بت پرستی طاقت فرسا پیامبر مهربانی ها چشم به دنیا گشود.
در عالمی که تعصب گرایی و ظلم و ستم به اوج خود رسیده بود ولی با قدم مبارک رسول اکرم و فرستاده ی خدا جهان پر از عدل و داد و زیبایی شد و در پی این اتفاق خوش یمن برای اولین بار گرمای مکه با باریدن باران بوی تازه ای به خود گرفت.
پیامبر اکرم(ص)در انجام رسالتی که از جانب خداوند عهده دار آن شده بود سختی های بسیاری را متحمل شد او در سن کودکی اش غم از دست دادن پدر و مادر را چشید و بعد از آن حلیمه دایه ی محمد سرپرستی او را بر عهده گرفت و او را بزرگ کرد.اهل مکه او را چوپانی بیش نمیدانستند زیرا عمر خود را در صحراها گذرانده و خدایی جز خدای یگانه برای پرستش نداشت ولی پیامبر در همان صحرا بود که لطف خدا شامل حالش شد و در این موقع از طرف خداوند جبرئیل آیه ای بر پیامبر نازل کرد و گفت:"اقرا بسم ربک الذی خلق “بخوان بنام پروردگارت.
خداوند میفرماید به هر بنده ای از بندگانم که بخواهم پاداش افزون میدهم و این چنین شد که محمد به پیامبری مبعوث شد تا رسالت خویش را به اتمام برساند مظلومان را از ظلم ظالمان در امان نگه دارد دخترانی را که زنده به گور میکردند را حیات دوباره بخشد و وحدت و یکپارچگی و برادری را در جهان حاکم کند.
خداوند بزرگ تعالی میفرمایند:قطعا برای شما در رسول خدا سر مشقی نیکو است برای آن کس که به خداوند و روز باز پسین امید دارد.

1395/09/24 @ 20:03
نظر از:  

سلام خانم از مطالب پر مفیدتون ممنونم

1395/09/24 @ 19:31


فرم در حال بارگذاری ...