مادر و همسر شهدا | ... |
در تقويم رسمى كشور، روز ۱۳ جمادىالثانى، روز تكريم مادران و همسران شهدا نام گرفته و علت اين نامگذارى اين است كه «ام البنين» همسر حضرت اميرالمومنين(ع) و مادر حضرت ابوالفضل العباس در چنين روزى روى در نقاب خاك پيچيد و از اين جهان كوچيد و در جوار رحمت حضرت حق آرميد.
تكريم مادرانى كه به نداى پير و مراد خود، معمار كبير انقلاب اسلامى حضرت امام خمينى(ره) لبيك گفته و زينب گونه در حماسه هشت سال دفاع مقدس با تشويق همسران و فرزندان برومند خود آنها را براى حضور در جبههها آماده و آنها را تشويق مىكردند.
اگر ايثار و شهامت، شجاعت، صبر و استقامت اين شيرزنان ايرانزمين نبود، خدا مىدانست چه بر سر نهال نو پاى انقلاب مىآمد. اين دلاورزنان بودند كه فرزندان جوان و نوجوان خود را براى خط مقدم جبهه آماده مىكردند و براى دفاع از ولايت، سينه سپر مىكردند تا يك وجب از خاك مقدس اين سرزمين در دست دشمن تا دندان مسلح نيفتد و امروز نيز در حماسه دفاع از حرم و حريم ولايت حضور دارند.
راستى چه روز مباركى را روز تكريم از اين شيرزنان و دلاورزنان تاريخ در تقويم ناميدهاند، روز وفات زنى كه پسران خود را سينه چاك برادر و مقتداى خود ساخت.پسران ام البنين به امر مادر و با رغبت و اشتياق هرچه تمامتر، بهعنوان محافظان و حاميان برادر و امام خود، رهسپار مكه شدند.
امالبنين كه در اين زمان منتظر واكنش و دستور امام زمان خود، نسبت به اين اتفاقات بود، پيوسته در جريان اخبار مدينه و واكنش امام قرار مىگرفت. هنگامى كه امام قصد مكه كرد، پسران خويش را جهت همراهى و محافظت كردن از امام حسين(ع) و اهل بيت او، به همراه ايشان به مكه فرستاد و خود چونان مردى، سرپرستى تنها عروس و نوه خود در مدينه را به اميد برگشتن امام و يارانش از مكه، بهعهده گرفت. امالبنين مادر حضرت ابوالفضل، در مدينه بود كه به او خبر دادند در حادثه كربلا هر چهار پسرت شهيد شدند. اين زن بزرگوار به قبرستان بقيع مىآمد و براى فرزندان خودش نوحهسرايى مىكرد. نوشتهاند نوحهسرايى اين زن آنقدر دردناك بود كه هر كس مىآمد، گريه مىكرد. او در نوحهسرايىاش گاهى همه فرزندانش و گاهى ارشد آنها را كه عباسبن على(ع) بود، ياد مىكرد. حضرت ابوالفضل، هم از نظر سنى و هم از نظر كمالات روحى و جسمى، ارشد فرزندانش بود. در تقويم رسمى كشور، روز ۱۳ جمادىالثانى، روز تكريم مادران و همسران شهدا نام گرفته و علت اين نامگذارى اين است كه «امالبنين» همسر حضرت اميرالمومنين(ع) و مادر حضرت ابوالفضل العباس در چنين روزى روى در نقاب خاك پيچيد و از اين جهان كوچيد و در جوار رحمت حضرت حق آرميد.
تكريم مادرانى كه به نداى پير و مراد خود، معمار كبير انقلاب اسلامى حضرت امام خمينى(ره) لبيك گفته و زينب گونه در حماسه هشت سال دفاع مقدس با تشويق همسران و فرزندان برومند خود آنها را براى حضور در جبههها آماده و آنها را تشويق مىكردند.
اگر ايثار و شهامت، شجاعت، صبر و استقامت اين شيرزنان ايران زمين نبود، خدا مىدانست چه بر سر نهال نو پاى انقلاب مى آمد. اين دلاورزنان بودند كه فرزندان جوان و نوجوان خود را براى خط مقدم جبهه آماده مىكردند و براى دفاع از ولايت، سينه سپر مىكردند تا يك وجب از خاك مقدس اين سرزمين در دست دشمن تا دندان مسلح نيفتد و امروز نيز در حماسه دفاع از حرم و حريم ولايت حضور دارند.
راستى چه روز مباركى را روز تكريم از اين شيرزنان و دلاورزنان تاريخ در تقويم ناميدهاند، روز وفات زنى كه پسران خود را سينهچاك برادر و مقتداى خود ساخت.پسران امالبنين به امر مادر و با رغبت و اشتياق هرچه تمامتر، بهعنوان محافظان و حاميان برادر و امام خود، رهسپار مكه شدند.
ام البنين كه در اين زمان منتظر واكنش و دستور امام زمان خود، نسبت به اين اتفاقات بود، پيوسته در جريان اخبار مدينه و واكنش امام قرار مىگرفت. هنگامى كه امام قصد مكه كرد، پسران خويش را جهت همراهى و محافظت كردن از امام حسين(ع) و اهل بيت او، به همراه ايشان به مكه فرستاد و خود چونان مردى، سرپرستى تنها عروس و نوه خود در مدينه را به اميد برگشتن امام و يارانش از مكه، بهعهده گرفت. امالبنين مادر حضرت ابوالفضل، در مدينه بود كه به او خبر دادند در حادثه كربلا هر چهار پسرت شهيد شدند. اين زن بزرگوار به قبرستان بقيع مىآمد و براى فرزندان خودش نوحه سرايى مىكرد. نوشته اند نوحه سرايى اين زن آنقدر دردناك بود كه هر كس مىآمد، گريه مىكرد. او در نوحه سرايى اش گاهى همه فرزندانش و گاهى ارشد آنها را كه عباسبن على(ع) بود، ياد مىكرد. حضرت ابوالفضل، هم از نظر سنى و هم از نظر كمالات روحى و جسمى، ارشد فرزندانش بود.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1397-11-30] [ 03:52:00 ب.ظ ]
|