حضرت فاطمه (س)و تحلیل سقیفه | ... |
مقابله با توطئه ترور شخصیت على(ع) و دفاع از ولایت
حضرت زهرا(س) بهترین راه برای مبارزه با برنامه تخطئه و فریب دشمن را آگاهی رساندن و بصیرت افزایی درباره تبیین شخصیت ولی زمان و ویژگیهای متمایزکننده او قرار داده بود. به همین دلیل در مواقع مختلف از مجاهدتهاى حضرت على(ع) در لحظههاى سرنوشتساز جنگهاى صدر اسلام سخن می گفت و رشادتها و جانبازىها و دلاورىهاى مولى امیر المومنین علی (ع) را بهخاطر مردم مىآورد و مىفرمود: «هرگاه آتش جنگ را برافروختند، خدا آنرا خاموش كرد یا هرگاه شاخ شیطان سر برآورد یا اژدهایى از مشركین دهان باز كرد، (رسول خدا(ص))، برادرش (علىبن ابىطالب(ع)) را در كام (اژدها و شعله فتنهها) افكند، و (على(ع)) هم بازنمىگشت مگر آنكه گردن سركشان را پایمال شجاعت خود سازد و آتش آنان را با (آب) شمشیرش خاموش كند.» و گاه از شأن و منزلت على(ع) در پیشگاه الهى و نزد پیامبر(ص) سخن بهمیان مىآورد و بدینوسیله با صداى بلند و فریاد رسا اعلان مىداشت كه آنكه او را خانهنشین كردهاند، پس از رسول خدا(ص) بیشترین حق را در اعلان كلمة الله و احیاى حاكمیت اسلام داشته است، بهطورى كه هرگاه اسلام به خطر مىافتاد، نبى اكرم(ص) به كمك او اسلام را از خطر مىرهاند.
یكى دیگر از اقدامهاى روشنگرانه آنحضرت، افشاى ماهیت جریان براندازى و بیان ریشههاى سیاستستیز با على(ع) بود. آنحضرت معتقد بود كسانىكه على(ع) را از صحنه بیرون كردهاند، از شدت عمل او در برابر مخالفان دین و قاطعیتش در مقابل دشمنان اسلام و زیادهخواهان و افزونطلبان بیم دارند، آنان مىدانند على(ع) در اجراى عدالت ذرهاى كوتاهى نخواهد كرد و در راه تحقق احكام الهى از مرگ نمىهراسد، ازاینرو او را كنار زدند تا بهآسانى به اهداف شخصى و خواستههاى نفسانىشان دستیابند. دختر پیامبر(ص) فرمود:«به چه دلیلى از ابوالحسن انتقام گرفتهاند؟ به خدا قسم! بهخاطر سختى شمشیرش و بىباكى نسبت به مردنش و شدت تاختنش (بر آنان) و مجازات (كردن با) آسیب زدنش در جنگ و خشم كردن او در راه خدا، از او انتقام گرفتند.»
شاید آنروزها بسیارى از اصحاب و تابعین و كسانىكه تازه مسلمان شده بودند نمىتوانستند باور كنند دستهایى كه على(ع) را كنار زدهاند از سر هواپرستى چنین ظلمى را مرتكب شده باشند؛ چون آنها نیز ظاهرا سالها در ركاب نبى اكرم(ص) شمشیر زده و به اسلام گرویده بودند، بهعلاوه برخى از آنها جزء دانشمندان جامعه بهحساب مىآمدهاند، لذا كسى جرأت نمىكرد به آنان گمان بد برده و آنها را به خیانت متهم نماید.
مردم دو دسته بودند: یك دسته از ریشه دشمنى و مخالفت با على(ع) خبر نداشتند و دسته دیگر شهامت بیان حقایق را نداشتند، ولى حضرت زهراء علیها السلام با كمال شجاعت ماهیت كینهتوزانه آنان را افشا كرد و ریشههاى فاسد عداوت با مولى را برملا ساخت. حضرت فاطمه علیها السلام با این حركت خود تحلیل وقایع پیچیده سقیفه را آسان كرد و رمز و راز غربت و مظلومیت على(ع) را گشود.
سلام احسنت
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1397-12-05] [ 06:26:00 ب.ظ ]
|